OPDATERING 22.2.: Arrangementet på lørdag er desværre aflyst, da fåreklipperen har været nødt til at flytte tidspunktet for klipning til en hverdag. Det er rigtig ærgerligt, men kig forbi fårene på egen hånd og hold øje med opslag om ‘forårets dag’ i midten af april, hvor der vil være masser af nye lam der kan klappes.
****************

Så er det igen tid til at de mange får, som plejer naturen rundt om Hjortøgaard, skal have deres årlige besøg af frisøren, hvor den store ulddragt bliver trimmet, så de ikke dør af varme. En fåremave kan nemlig snildt blive op til 50 grader varm, og så er der ikke brug for så meget uld.

Hjortøgaard inviterer derfor alle interesserede til at kigge forbi Romney-hallen til fåreklipning lørdag den 24. februar fra kl. 11-13, hvor vi vil have varm kakao til de fremmødte. Husk varm påklædning.

 

Fåreklipperen i fuld aktion – det kan se voldsomt ud, men gør ikke ondt på fåret.

Hvert får tager ca. 5 minutter at klippe.

På New Zealand har de kun 2 minutter per får, men så får de heller ikke klippet negle!

Kommunen har igen i år entrereret med en professionel fåreklipper som er uddannet på New Zealand. Det er en stor oplevelse for både store og små at se hvordan han svinger saksen. Fårene får også ‘klippet negle’ (klovbeskæring) i samme ombæring.

Parkering kan ske i den sydøstlige ende af P-pladsen, længst væk fra den sorte Bygning 77. Derefter er der ca. 100 meters gang ad stien ind til fårene. Følg skiltningen på dagen.